Een heerlijk initiatief
Bwandafonds
Over
© Bwandafonds 2021

Wie zijn we en wat doen we.

We houden het simpel en overzichtelijk. Gewoon een familie- en vriendenfonds zonder poespas. Uiteindelijk is het een kwestie van vertrouwen; vertrouwen dat we goed met het gedoneerde geld omgaan. En dat vertrouwen geeft u ons. Wij op onze beurt zorgen ervoor dat we info terugkrijgen over hoe onze donaties mensen in Oeganda verder helpen. “ We”  zijn Riet Nouwens, Joke Linders, Jan Verkleij en Nico Wesselingh,vanaf het eerste uur in 2007 betrokken bij het Bwandafonds. In eerste instantie was het doel 10 of 15 duizend euro bijeen te brengen. Later was de gedachte om het fonds een jaar of 5 a 6 te laten bestaan. Maar gezien het behoorlijke succes gaan we gewoon door. Voorwaarde  voor ons is wel dat we in het bestuur een verbreding en verjonging krijgen. We willen de jongere generatie er meer bij betrekken. Inmiddels draaien Tessel, Sofie de Groot  en Marloes Wesselingh al weer enige tijd mee in het bestuur. Frank Velthuizen, professioneel werkzaam op dit gebied is bij ons betrokken als adviseur.  Voor meer info zie hier
Hierboven foto’s van activiteiten in Nederland. Vlnr: tijdens bezoek van Zr Cate aan fam Verkleij in Hazerswoude (2007), Zr Cate krijgt het boek Kerken aan de Rijndijk overhandigd, bijeenkomst met donateurs, publiek tijdens de presentatie van het boek “witte zuster in donker Afrika”.

Ook zin om actief met ons mee te doen, stuur ons een mail.

Augustus 2017, het bestuur bijeen: Tessel Linder, Jan Verkleij, Sofie de Groot, Riet Nouwens, Nico Wesselingh, Joke Linders. Marloes Wesselingh ontbreekt.